Piept de pui cu sos de soia

Sosul de soia este un ingredient foarte special care poate fi adăugat în multe preparate. Această reţetă de piept de pui cu sos de soia este o alegere foarte bună pentru zilele care urmează sărăbătorilor pascale.
Piept de pui cu sos de soia - Ingrediente (4 porţii)
2 piepţi de pui dezosaţi şi fără pieliţă 1 lingură ulei sare
1 cană sos de roşii
1 lingură ulei
1 linguriţă sos de soia
1 ceapă
2-3 căţei usturoi
sare
piper
1 linguriţă zeamă de lămâie
Piept de pui cu sos de soia - Mod de preparare
Speli bucăţile de carne şi le tamponezi cu hârtie absorbantă pentru eliminarea surplusului de apă. Încingi un grătar. Ungi fiecare bucată de pui cu ulei şi sărezi. Când grătarul este încins, pui carnea şi laşi să se rumenească pe fiecare parte.
Pentru sos, încingi uleiul, căleşti ceapa tocată şi usturoiul pisat. Apoi, torni sosul de roşii, zeama de lămâie şi sosul de soia şi laşi câteva minute să fiarbă. Guşti şi potriveşti de sare şi piper.
Porţionezi piepţii de pui, torni sosul şi poţi servi cu garnitură de legume sotate sau fierte.