Piept de pui cu usturoi şi sos de roşii şi busuioc FOTO
Puiul este o carne accesibilă celor mai mulţi dintre noi, iar varietatea reţetelor cu care poate fi preparat este aproape nelimitată. Din orice îţi poate veni o idee de preparare şi poţi adăuga o grămadă de ingrediente ori mirodenii care mai de care mai atrăgătoare. Pentru această reţetă am adăugat puţin usturoi, puţin busuioc, ceva unt şi nişte paste potrivite pentru sosul gătit. Aşadar, poftiţi la piept de pui cu usturoi şi sos de roşii şi busuioc.
Piept de pui cu usturoi şi sos de roşii şi busuioc - Ingrediente (4 porţii)
500 g piept de pui dezosat şi fără pieliţe sare piper 1/4 cană ulei măsline 5-6 roşii, tocate 3 căţei usturoi, pisaţi 1 mână busuioc proaspăt, tocat 1/4 cană unt la temperatura camerei 250 g paste (de care vrei)
Piept de pui cu usturoi şi sos de roşii şi busuioc - Mod de preparare
Acoperi puiul cu o folie de plastic şi baţi cu ciocănelul fiecare bucatp până ajung la o grosime egală. Dai plasticul deoparte şi presari pe fiecare bucată sare şi piper. Pregăteşti roşiile (le descojeşti şi le toceşti), usturoiul şi busuiocul şi dai deoparte. Prepari pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Încingi uleiul într-o tigaie mare. Pui bucăţile de carne şi le rumeneşti pe fiecare parte. Când e gata, îl dai deoparte.
Laşi uleiul să se răcească timp de câteva minute, adaugi roşiile tocate şi repui pe foc. Laşi să fiarbă până se transformă într-un sos mai gros. Adaugi usturoiul şi untul şi amesteci până când untul se topeşte.
Reaşezi puiul în tigaie, îl „îneci“ în sos timp de câteva minute. Chiar înainte de a servi, încorporezi busuiocul. serveşti pieptul de pui cu usturoi şi sos de roşii şi busuioc împreună cu pastele.
sursa: http://pinchofyum.com