Plachie de crap

Plachie de crap jpeg

„Da, avem bucătărie autentică, iar România este cu adevărat gustoasă!“, spunea cu ceva vreme în urmă maestrul Ştefan Bercea. Preparatele româneşti ţin pasul cu vremurile, iar reţetele mâncărurilor transmise din generaţie în generaţie nu se vor pierde. Încearcă-le şi tu şi-o să ne dai dreptate. Maestrul Bercea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, îţi recomandă să însoţeşti delicioasa plachie, făcută ca la mama acasă, cu un vin alb sec.

Ingrediente:

1 crap de aproximativ 1,5 kg 250 ml vin alb 1 kg ceapă 1 foaie dafin 700 g roşii 200 ml ulei sare piper 1 legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Crapul îl cureţi de solzi şi de intestine, dacă e cazul, îl speli, îl ungi cu puţin ulei şi îl dai cu sare. Cureţi ceapa şi o tai julien. Torni ulei într-un vas mare şi îl pui pe foc. Adaugi ceapa şi o căleşti până devine sticloasă. Aşezi peste ea crapul întreg sau tăiat felii, piper, toci roşiile şi le pui pe lângă, şi peste peşte, foaia de dafin. Potriveşti de sare dacă consideri că e cazul, apoi torni vinul. Dai tava la cuptorul încins aproximativ 25 de minute.

Serveşti cu pătrunjel presărat din abundenţă.

Dificultate medie