Plăcintă americană cu mere

Placinta americana cu mere  Reteta clasica jpeg

Îţi prezentăm o reţetă simplă de plăcintă, dar delicioasă, care îţi va potoli cu siguranţă pofta de ceva dulce - plăcinta americană cu mere.

Ingrediente pentru plăcintă americană cu mere

400 g unt rece 520 g făină 1 gălbenuş 1 praf sare 170 g zahăr alb 60 ml apă 8 mere 1/2 lămâie 1/2 linguriţă scorţişoară 100 g zahăr brun 1 albuş

Mod de preparare plăcintă americană cu mere

Încingi cuptorul. Tai o parte din unt în bucăţi mari (360 g) şi îl adaugi într-un bol mare, cu 500 g făină, gălbenuşul, sarea şi zahărul (120 g). Baţi cu mixerul electric aproximativ 2-3 minute, până la omogenizare. Apoi, încet, adaugi apa, dar păstrezi o cantitate mică pentru pasul final. Amesteci în continuare 1-2 minute, până când aluatul este moale şi capătă o consistenţă uniformă. Îl înveleşti în folie de plastic şi îl dai la frigider aproximativ 1 oră.

image

Scoţi aluatul de la frigider şi îl tai în două părţi egale şi rotunde. Apoi pudrezi suprafaţa de lucru cu făină, pui aluatul pe blatul de bucătărie şi îl întinzi cu făcăleţul, până obţii două foi mai mari decât tava ta de plăcintă/tartă.

image

Pudrezi cu făină ambele părţi ale foii de aluat şi o aşezi într-o tavă de tartă, o presezi bine şi îndepărtezi excesul de cocă. Înţepi cu o furculiţă aluatul, din loc în loc, şi îl dai la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 10 minute. Cureţi merele de coajă, le scoţi cotoarele şi le tai în sferturi, apoi câteva fructe le tai în felii mari şi groase.

image

Într-un bol mare, amesteci bine merele, sucul de la o jumătate de lămâie, scorţişoara, 2 linguri de făină, 50 g zahăr alb şi 100 g zahăr brun.

image

Muţi feliile de măr în tava de tartă şi le împarţi în mod egal, tai untul rămas din cantitatea iniţială (aproximativ 40 g) în bucăţi mici şi le pui din loc în loc peste mere. Acoperi plăcinta cu cealaltă foaie de aluat, dar faci o gaură mică în centrul ei, pentru ca aerul să iasă.

image

Baţi albuşul de ou şi îl amesteci cu puţină apă, apoi cu o pensulă acoperi suprafaţa plăcintei de mere cu acest amestec. Dai tarta la cuptorul încins, aproximativ 50-55 de minute, până se rumeneşte frumos şi capătă o culoare aurie. Pudrezi cu zahăr această plăcintă americană cu mere şi o serveşti caldă sau rece.

Sursa: kitchenstories.io.