Plăcintă cu varză

placinta cu varza jpeg

Varza este o legumă pe care o poţi folosi cu succes în numeroase reţete. Pentru un plus de savoare, o poţi folosi inclusiv în reţetele de plăcintă.

Ingrediente

1 ceapă mare 2 linguri ulei 500 g varză, tăiată fin sare piper 100 ml vin alb 120 g bacon 2 ouă 250 g smântână 2 linguri mărar tocat 400 g foi de plăcintă 100 g caşcaval ras 100 ml suc de roşii

Mod de preparare

Toci ceapa şi o căleşti în ulei, adaugi varza, amesteci şi o condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni vinul şi ţii pe foc, acoperind cu un capac, până se evaporă lichidul. Amesteci din când în când. Tai baconul cubuleţe şi îl amesteci cu varza. Iei de pe foc şi laşi compoziţia să se răcească. Baţi ouăle cu smântâna şi cu mărarul tocat şi dai deoparte.

Tapetezi o tavă cu ulei. Aşezi o foaie de plăcintă pe fundul tăvii, pui o treime din compoziţia de varză şi torni puţină smântână.

Nivelezi stratul de varză şi presari o parte din caşcavalul ras. Acoperi cu o altă foaie şi repeţi procedura până termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie o foaie de plăcintă, pe care o ungi cu smântâna rămasă, presari caşcaval ras, torni sucul de roşii şi nivelezi.

Dai tava 10 minute la cuptorul încins, în prealabil, la 200 °C. Reduci temperatura la 175-180 °C şi mai ţii plăcinta încă 30 de minute, până se rumeneşte.

Foto: Profimedia