Plăcintă de peşte cu spanac
Vrei să prepari o plăcintă aperitiv delicioasă şi cu puţine calorii? Atunci noi îţi recomandăm plăcinta cu peşte şi spanac.
De ce ai nevoie pentru plăcintă de peşte cu spanac
4 fileuri de peşte
sare
piper
2 căţei de usturoi
1 ceapă mică
50 ml vin alb
80 g cremă de brânză
120 g spanac
2 linguri pesmet
50 g parmezan
1 pachet aluat foitaj
2 linguri ulei
1 ou
Cum se prepară plăcintă de peşte cu spanac
Asezonezi peştele cu sare şi piper. Încingi uleiul în tigaie şi căleşti ceapa tocată şi usturoiul pisat până devin uşor sticloase. Torni vinul şi după ce a scăzut, pui crema de brânză şi la final spanacul, pesmetul şi parmezanul. Întinzi aluatul şi-l dai în jumătate. Aşezi pe fiecare bucată câte un fileu de peşte şi pui deasupra un sfert din cantitate de spanac. Împătureşti şi ungi cu ou bătut. Dacă vrei, poţi cresta aluatul după ce model doreşti. Ţii plăcinta la cuptor 25-30 de minute.
Sursa foto http://simplyhomecooked.com