Pui cu ardei şi sos de vin
Nu degeaba vă propunem această reţetă de pui cu ardei şi sos de vin, pentru că ardeiul gras are multe vitamine, minerale şi licopen. Vitaminele A şi C sunt antioxidanţi puternici, şi cum în ardeiul gras cantitatea acestora este mai mult decât generoasă.
Pui cu ardei şi sos de vin - Ingrediente (4 porţii)
1 pui mare 2 ardei graşi verzi 2 ardei graşi roşii 2 cepe de apă 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingură pastă de roşii 100 ml supă de pui 100 ml vin roşu demidulce cimbru verde câteva măsline verzi umplute cu gogoşari sare piper
Pui cu ardei şi sos de vin - Mod de preparare
Porţionezi puiul, îl rumeneşti în ulei încins pe toate părţile şi îl scoţi deoparte, păstrându-l cald. În grăsimea rămasă în cratiţă căleşti ceapa tăiată rondele subţiri şi căţeii de usturoi. Adaugi ardeii curăţaţi de seminţe şi vinişoare, tăiaţi rondele sau fâşii, şi continui călirea 5-6 minute. Adaugi bucăţile de carne, supa şi vinul şi laşi să fiarbă încă 15 minute, la foc mic. Condimentezi cu cim-bru, sare şi piper, după gust, adaugi pasta de roşii, măslinele şi introduci cratiţa la cuptor 10 minute să se rumenească frumos deasupra.