Pui în sos de tarhon

pui in sos de tarhon jpeg

Această reţetă de pui în sos de tarhon este pregătit într-un sos delicat, gata în numai 30 de minute. Familia şi musafirii o vor aprecia! Tarhonul este un condiment pe care îl poţi folosi foarte bine la pui. Nu mulţi ştiu asta, dar am aflat chiar de la un chef bucătar care foloseşte această aromă pentru carnea de pui.

Pui în sos de tarhon - Ingrediente

500 g piept de pui tăiat fâşii, fără pieliţe 250 g ciuperci 3 linguri unt 1 căţel usturoi, pisat 1 lingură tarhon proaspăt sau 1 linguriţă tarhon uscat 2 căni supă de pui ½ cană smântână 1 linguriţă sare ¼ linguriţă piper

2 linguri făină

¼ cană apă

Pui în sos de tarhon - Mod de preparare

Topeşti 2 linguri de unt într-o tigaie la flacără medie. Rumeneşte puiul pe ambele părţi şi scoate din tigaie. Topeşti restul de unt în aceeaşi tigaie. Pregăteşte ciupercile până încep să se rumenească. Reaşezi puiul în tigaie. Adaugi usturoiul, supa şi tarhonul în tigaie. Acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă 10 minute. Amesteci făina cu apă şi elimină cocoloaşele. Încorporează amestecul în tigaie şi amestecă până când lichidul începe să bolborosească. Adaugă smântâna şi mai lasă pe foc. Serveşti cu paste sau orez.

sursa: http://bakeatmidnite.com/

Pui în sos cremos cu bacon şi ciuperci

Pui în sos cremos cu bacon şi ciuperci

Pui în sos de lămâie cu măsline

Pui în sos de lămâie cu măsline

Pui şi ciuperci în sos de vin

Pui şi ciuperci în sos de vin