Salată caldă de paste cu carne şi ciuperci

N-am mai preparat de mult timp nişte paste. Şi cum trebuie să ne revenim după mesele bogate şi grele de Sărbători, avem tot felul de propuneri de salate reci şi calde. Una dintre ele este această salată caldă de paste cu carne şi ciuperci.
Salată caldă de paste cu carne şi ciuperci - Ingrediente (3 porţii)
400 g tagliatelle 500 g carne de vită 40 g unt 3-4 ciuperci 2 linguri smântână busuioc sare piper
Salată caldă de paste cu carne şi ciuperci - Cum se prepară
Se spală carnea şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se spumează cu grijă până se limpezeşte zeama.Când este bine fiartă, se dezosează, se taie bastonaşe sau cuburi şi se sotează în unt topit, până prinde puţină culoare, apoi se scoate deoparte.În grăsimea rămasă în tigaie se sotează ciupercile. Se adaugă smântâna, sare, piper, după gust, apoi
se iau de pe foc.
Separat, se fierb al dente pastele, se scurg de zeamă şi se aşază într-o salatieră. Se amestecă cu bastonaşele de carne şi ciupercile sotate, se aromatizează cu busuioc tocat fin şi se servesc imediat.