Salată de cod cu roşii si măsline
Pentru această salată ai nevoie şi de un praf de nucşoară pentru un plus de aromă fină, dulce şi iute totodată. În Orientul Îndepărtat, există tipuri de cafea şi de ceai aromatizate cu nucşoară, iar în proximitatea noastră, grecii folosesc nucşoara în amestec cu scorţişoara în musacale sau sosuri pentru chiftele.
Ce ai nevoie 4 fileuri de cod congelat 100 g măsline 2 roşii galbene 1 foaie de dafin 1 praf de nucşoară rasă zeamă de lămâie 2 linguri ulei de măsline pătrunjel verde sare piper
Cum se prepară
Se opăresc fileurile de peşte 2-3 minute în apă cu sare şi o foaie de dafin, apoi se scot cu lingura de supă şi se aşază pe un platou.După ce se răcesc complet, se stropesc cu ulei şi zeamă de lămâie. Se adaugă măslinele, cu sau fără sâmburi, roşiile curăţate de pieliţe tăiate cubuleţe, apoi se condimentează totul cu nucşoară rasă, sare şi piper, după gust. Se decorează cu pătrunjel verde şi se serveşte.