Sardine siciliene
O reţetă delicioasă cu peşte. O sursă de vitamine care va strânge în jurul mesei toţi membrii familiei.
Ingrediente:
150 de grame de stafide aurii 1 kg de sardine mici, proaspete Ulei de măsline sau unt 3 portocale Firimituri de pâine 150 de grame de seminţe de pin Sare şi piper
Mod de preparare:
Se pun stafidele în puţină apă caldă. Se desfac sardinele în două, se scot oasele, se taie capetele şi se separă în două fileuri. Se aranjează într-un vas pentru graten uns cu ulei sau unt. Se rade coaja unei portocale. Se prăjesc 3 pumni de firimituri de pâine în mult ulei de măsline, apoi se pun pe şervete de hârtie. Se amestecă firimiturile cu coaja rasă a portocalei şi stafidele. Se adaugă seminţele de pin. Se sărează şi se piperează sardinele. Se toarnă peste ele zeama de portocale. Se picură ulei de măsline şi se pun jumătăţi de felii de portocale în tavă. Peste sardine se pune amestecul preparat din firimituri de pâine. Se pune vasul la cuptor, la 180-200 de grade Celsius, 15 minute, până când pâinea se rumeneşte uşor.
Foto: sbs.com.au