Supă-cremă de roşii, reţeta care te va răcori vara aceasta

Pentru că timpul tău este preţios, îţi venim în ajutor cu o sugestie: reţeta de supă-cremă de roşii. Merită să o încerci!
Ingrediente
3 kg roşii 2 morcovi 1 ceapă 4 căţei usturoi 1 ţelină 1-2 linguriţe zahăr 2 linguri ulei sare piper câteva frunze busuioc 1 cană apă 4 ardei roşii copţi
Preparare
Coci ardeii, iar dacă ai la congelator, îi dezgheţi. Încingi uleiul într-o oală şi căleşti uşor ceapa tăiată, morcovul ras şi usturoiul zdrobit. Amesteci şi laşi câteva minute, având grijă să nu se ardă.
Descojeşti roşiile, le tai cubuleţe şi le pui în oală, apoi torni apa. Laşi să fiarbă legumele, adaugi ardeii copţi tăiaţi feliuţe, zahăr după gust, sare şi piper şi le ţii pe foc aproximativ 10 minute. Dai oala deoparte, laşi să se răcorească şi bagi blenderul vertical şi mixezi. Serveşti supa caldă sau rece, presărată cu busuioc.
Foto: 123rf