Supă de ciuperci şi cartofi, perfectă pentru zilele de toamnă

O supă cremoasă, uşor de preparat şi delicioasă. O poţi servi fierbinte, cu crutoane, la orice cină. Este o reţetă ideală pentru serile friguroase de toamnă.

Ingrediente

1 lingură de ulei

2 cepe mari, tocate

20 g ciuperci uscate

1,2 l supă de legume

300 g ciuperci champignon

3 căţei de usturoi mărunţiţi

300 g cartofi tăiaţi mărunt

2 linguri de mărar proaspăt, tocat mărunt

4 morcovi tocaţi mărunt

2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat mărunt

8 linguri de iaurt

55 g miez de nucă

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie mare. Pui ceapa şi o laşi 10 minute. Între timp, pui ciupercile uscate în supa de legume clocotită.

Când ceapa este călită, adaugi ciupercile proaspete tocate, usturoiul, cartofii, mărarul şi morcovii şi le laşi până ciupercile se înmoaie. Apoi, pui ciupercile hidratate în supă şi laşi să fiarbă 20 de minute. Adaugi pătrunjelul.

Serveşti cu o porţie generoasă de iaurt şi miez de nucă mărunţit.