Tartă cu brânză învelită în ciocolată
După o masă copioasă, merge de minune un desert pe măsură. Descoperă aromele fructelor de sezon cu această reţetă de tarta cu branza invelita in ciocolata.
Ingrediente:
Pentru blat: 200 g făină 160 g unt 1 gălbenuş 5 linguri lapte rece
500 g brânză de vaci
200 g zahăr
7 ouă
300 g smântână
200 g ciocolată amăruie
100 ml smântână lichidă pentru frişcă
50 g unt
100 g căpşuni
Mod de preparare:
Cerni făina într-un bol. Tai untul cubuleţe şi-l adaugi în vas. Amesteci făina cu untul, astfel încât bucăţile de unt să fie acoperite cu făină. Adaugi gălbenuşul bătut împreună cu laptele şi amesteci, până obţii un aluat nelipicios. Dai la frigider pentru 30 de minute.
Separat, mixezi brânza de vaci. Într-un vas pui brânza, zahărul, smântâna şi 4 gălbenuşuri. Amesteci ingredientele. Într-un alt vas baţi 3 albuşuri spumă, pe care le încorporezi în umplutura cu brânză. Scoţi aluatul din frigider şi-l întinzi cu sucitorul până obţii o foaie rotundă. Tapetezi o formă de tartă şi pui foaia şi torni umplutura. Dai tava la cuptor 40 de minute.
Pentru glazură, pui smântâna lichidă pe foc să se încălzească. Ai grijă să nu fiarbă! Adaugi ciocolata ruptă cubuleţe şi untul. Iei vasul de pe foc şi amesteci până se omogenizează compoziţia. Laşi să se răcească. Scoţi tarta din cuptor şi o laşi să se răcorească. Torni glazura peste tartă cu branza şi dai la frigider pentu 1 oră. Ornezi aceasta tarta cu branza invelita in ciocolata cu căpşuni tăiate sferturi şi migdale sfărâmate.
FOTO Profimedia