Tartă cu brânză învelită în ciocolată

Tarta jpeg

După o masă copioasă, merge de minune un desert pe măsură. Descoperă aromele fructelor de sezon cu această reţetă de tarta cu branza invelita in ciocolata.

Ingrediente:

Pentru blat: 200 g făină 160 g unt 1 gălbenuş 5 linguri lapte rece

500 g brânză de vaci

200 g zahăr

7 ouă

300 g smântână

200 g ciocolată amăruie

100 ml smântână lichidă pentru frişcă

50 g unt

100 g căpşuni

Mod de preparare:

Cerni făina într-un bol. Tai untul cubuleţe şi-l adaugi în vas. Amesteci făina cu untul, astfel încât bucăţile de unt să fie acoperite cu făină. Adaugi gălbenuşul bătut împreună cu laptele şi amesteci, până obţii un aluat nelipicios. Dai la frigider pentru 30 de minute.

Separat, mixezi brânza de vaci. Într-un vas pui brânza, zahărul, smântâna şi 4 gălbenuşuri. Amesteci ingredientele. Într-un alt vas baţi 3 albuşuri spumă, pe care le încorporezi în umplutura cu brânză. Scoţi aluatul din frigider şi-l întinzi cu sucitorul până obţii o foaie rotundă. Tapetezi o formă de tartă şi pui foaia şi torni umplutura. Dai tava la cuptor 40 de minute.

Pentru glazură, pui smântâna lichidă pe foc să se încălzească. Ai grijă să nu fiarbă! Adaugi ciocolata ruptă cubuleţe şi untul. Iei vasul de pe foc şi amesteci până se omogenizează compoziţia. Laşi să se răcească. Scoţi tarta din cuptor şi o laşi să se răcorească. Torni glazura peste tartă cu branza şi dai la frigider pentu 1 oră. Ornezi aceasta tarta cu branza invelita in ciocolata cu căpşuni tăiate sferturi şi migdale sfărâmate.

Prajitura frageda cu mere

Prajitura frageda cu mere

Prajitura cu crema de branza

Prajitura cu crema de branza

Prajitura pufoasa cu struguri

Prajitura pufoasa cu struguri

FOTO Profimedia