Tort de căpşuni

1 captura de ecran din 2019 08 12 la 15 37 51 png png

Îi mulţumim cititoarei noastre Daniel Safta, din Cluj Napoca, pentru o reţetă delicioasă de tort de căpşuni. Un desert răcoritor şi uşor pentru zilele toride. Noi abia aşteptăm să îl încercăm.

Ingrediente:

Pentru blat

6 ouă

400 g zahar tos

7 linguri apă

300gfăină

1praf de sare

Pentru umplutură

1 kg căpșuni

100 g zahăr

Pentru cremă

1 plic budincă de vanilie

200 g unt

4 linguri zahăr pudră

       Pentru blat, separi albușurile de gălbenușuri. Bați spumă albușurile cu sarea. Separat, amesteci apa cu zahărul, îl așezi pe foc și îl fierbi până se topește, apoi îl torni fierbinte peste spuma de albușuri. Încorporezi, pe rând, gălbenușurile și făina. Răstorni aluatul în tava tapetată și îl dai la cuptor, la 180 C, până trece testul scobitorii.

Pentru umplutură, tai feliuțe căpșunile spălate și curățate de codițe, le amesteci cu zahărul și le ții până își lasă sucul pe care îl păstrezi pentru însiropat.

Pentru cremă, prepari budinca potrivit indicațiilor de pe pachet, o lași la răcit, apoi o amesteci cu untul bătut spumă cu 2 linguri de zahăr pudră. Separat, bați frișca împreună cu restul de zahăr pudră.

Tai blatul rece în 3 felii. Însiropezi prima felie cu jumătate din cantitatea de suc lăsată de căpșuni, apoi așezi jumătate de căpșuni, iar peste fructe întinzi un strat de cremă de budincă și unul de frișcă. Pui a doua foaie, repeți operațiunea și acoperi cu a treia felie de blat. Întinzi restul de cremă, îmbraci tortul în frișca rămasă și îl decorezi după imaginație.