Tort de vară cu budincă de vanilie şi caise
E o zi perfectă pentru prepararea unui tort delicios de vară!
Ingrediente
Pentru aluat 120 g zahăr pudră 150 g făină 5 ouă
ă
500 ml lapte
2 plicuri budincă de vanilie
120 g zahăr pudră
100 g unt
200 g caise
300 ml suc de caise
10 g gelatină
80 g gem de caise
100 g fulgi prăjiţi de nucă de cocos
4 caise
250 ml frişcă
50 g ciocolată
Mod de preparare
Pentru blat, se mixează ouăle cu zahărul în primele 5 minute pe baie de apă fierbinte, apoi alte 5 minute pe baie de apă rece până când amestecul se îngroaşă. Se adaugă făina şi se omogenizează. Se toarnă aluatul într-o formă de tort şi se coace la 150° C 45 de minute. Se lasă să se răcească în formă, apoi se taie în trei. Se amestecă laptele cu zahărul şi praful de budincă, se pun pe foc şi se lasă până se îngroaşă. Se dă să se răcească şi se mixează cu untul adăugat treptat. Se ung două blaturi cu gem şi cu un poş în care s-a pus crema se formează cercuri, lăsându-se spaţii între ele. Se lasă să se întărească. Se dizolvă gelatina în sucul de caise şi se lasă să se răcească. Caisele se taie sferturi şi se aşază în spaţiile dintre cercurile cu cremă. Se toarnă gelatină peste ele şi se lasă să se întărească. Se aşază părţile cu cremă şi gelatină una peste alta şi se acoperă cu blatul rămas. Se îmbracă tortul în frişcă, marginile se tapetează cu fulgi de cocos prăjiţi şi se decorează deasupra cu ciocolată şi caise, ca în imagine sau după inspiraţie.