Tort "vis de vară" cu zmeură şi mure

Încearcă această reţetă de tort vis de vară cu zmeură şi mure şi vei vedea cât de rapid îţi poţi impresiona invitaţii. D
Tort "vis de vară" cu zmeură şi mure – Ingrediente
Pentru blat:
5 ouă 150 g zahăr praf 250 g ciocolată neagră 1/2 pahar de lapte 1 pliculeţ zahăr vanilat 130 g nuci măcinate 2 linguri pesmet
Pentru cremă
300 g brânză mascarpone
200 g smântână pentru frişcă
100 g zahăr pudră
250 g fructe (zmeură, mure)
1 -2 pliculeţe gelatină
1 esenţă de vanilie
Pentru decor
zmeură, mure
Tort "vis de vară" cu zmeură şi mure – Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul, timp de 15 minute, cu telul. Dizolvi ciocolata rasă în lapte şi o adaugi, o adagi peste gălbenuşuri, împreună cu zahărul vanilat, nucile măcinate, pesmetul şi albuşul bătut spumă tare. Torni compoziţia într-o formă de tort tapetată şi o dai la cuptor, până trece testul cu scobitoarea. Când s-a copt, laşi blatul să se răcească.
Pentru cremă, amesteci brânza mascarpone cu zahărul şi cu esenţa de vanilie. Separat, baţi smântana pentru frişcă şi o încorporezi în prima compoziţie. Adaugi fructele (zmeura şi murele), amesteci şi pui gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj. Tai blatul de tort în două sau trei straturi, torni crema fiecare strat, nivelezi şi dai la frigider 30-40 de minute. Acest tort "vis de vară" cu zmeură şi mure poate fi decorat şi cu alte fructe de pădure, la alegere.