Anghinare pe pat de cartofi

anghinare pe pat de cartofi jpeg

Venite din bucătăria mediteraneeană, anghinarele sunt nişte flori–legume preparate numai în reţete speciale. Din ele se pot găti delicioase salate, în special cu anghinarele mici, dar pot fi şi umplute cu legume, brânză sau cu carne. Pe lângă acestea, renumite sunt şi pizza, pastele şi gratinurile cu anghinare.

Ingrediente (4 porţii)

4 anghinare din conservă 6 cartofi 4 roşii 1 ardei capia 100 g bacon 300 g smântână 2 ouă 100 g caşcaval pătrunjel verde sare ulei

Mod de preparare

Cureţi cartofii, îi fierbi întregi, îi tai rondele şi-i pui într-un vas uns cu ulei. Amesteci smântâna cu ouăle, sare şi 50 g caşcaval ras, torni peste şi dai la cuptor pentru 30 de minute. Între timp, tai baconul bucăţele şi-l căleşti uşor într-o tigaie fără grăsime. Adaugi roşiile şi ardeiul tăiate bucăţele şi le laşi 5 minute pe foc, cât să se pătrundă. Nu laşi să se înmoaie foarte tare. 3Umpli anghinarele cu compoziţia de roşii, presari caşcaval ras, le aşezi peste cartofi în vas şi le mai dai la cuptor pentru 10 minute. Le presari la final cu pătrunjel tocat şi le serveşti calde.