Cartofi gratinaţi cu usturoi, cimbru şi parmezan

1 cartofi gratinati jpg jpeg

Acest preparat este de-a dreptul inedit şi savuros în acelaşi timp. Cartofii tăiaţi felii sunt aşezaţi în straturi cu usturoi şi cimbru şi un strop de parmezan pentru un plus de aromă. Gustul nu poate fi combătut cu nimic în lume. Ce zici, încerci această retetă?

Ingrediente

2 kg Cartofi albi 5 linguri de unt 1 1/2 linguriţe de cimbru proaspăt tăiat mărunt 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 3/4 lingurita sare 1/4 lingurita boia ardei 6 linguri de parmezan ras

Mod de preparare

Încălziţi cuptorul la 220° C. Puneţi cartofii tăiaţi felii subţiri într-un bol mare cu apă rece. Ungeţi partea inferioară şi laturile unei tigaie antiaderentă cu 1 lingură de unt. Puteţi folosi şi hârtie de copt.

În altă cratiţă,  puneţi 4 linguri de unt, boia, cimbru şi usturoi şi căliţi la foc mediu 1 până la 2 minute, amestecând constant până când untul s-a topit şi usturoiul s-a rumenit. Luaţi de pe foc.

În tava unsă cu unt, aranjaţi 1/4 de felii de cartofi, uşor suprapuse în model circular, acoperind partea inferioară a tăvii. Ungeţi cu un sfert din amestecul de unt şi cimbru şi presaraţi sare şi un strat de parmezan. Repetaţi straturile încă de două ori, terminând cu parmezanul. 

Se coace 40 minute în cuptorul încins până când cartofii capătă o culoare aurie.

Poftă bună!