Orez cu sos de lămâie

1 orez cu sos de lamaie jpg jpeg

Acest orez are un gust desăvârşit şi poate fi consumat ca atare, la cină sau drept garnitură cu diferite preparate din carne, pentru masa de prânz. Se prepară rapid, iar aroma dată de lămâie te va cuceri iremediabil.

Ingrediente

2 lămâi (20 ml) 2 linguri de ulei de măsline (20 g) 1/2 linguriţă de pudră de curry (3 g) 1 lingurita de ghimbir ras (5 g) 2 cani de orez alb  (400 g) 1 linguriţă de muştar (10 g) 1/2 cană de nuci de copac (nuci, migdale etc.) (100 g)

Mod de preparare

Orezul se fierbe simplu, în apă sărată. De preferat este să folosiţi orez pentru risotto. Puneţi uleiul în tigaie. Odată încălzit, adăugaţi muştarul, nucile, ghimbirul şi curry. Se amestecă în mod constant două minute.Se adaugă orezul şi sucul de lămâie şi se amestecă bine. Lăsaţi-l să se gătească 3 sau 4 minute, sau până când orezul este fierbinte.

Adăugaţi pătrunjel verde pentru un plus de aromă. 

Poftă bună!