Plăcintă ucraineană

1366044031 9224placinta 20ucrainiana jpeg

Astazi va prezentam o reteta inedita de placinta ucraineana umpluta cu varza care o sa va placa cu siguranta.

Ingrediente: Pentru aluat: 15 g drojdie proaspătă, 120 ml lapte călduţ, 1 gălbenuş, 40 g unt, 1 praf de sare, 1 praf de zahăr, făină cât cuprinde

Pentru umplutură: ½ varză mică, 1 ceapă, 2 morcovi mari, 3 linguri ulei, 1 lingură pastă de roşii, 150 ml vin alb sec, mărar verde sare, piper, 1 ou pentru uns deasupra

Mod de preparare: Număr porţii: 6 Timp de preparare: 100 min Dificultate: medie

Prepari o maia din drojdie, două linguri de făină, un praf de zahăr, două linguri de lapte şi o laşi la loc cald să-şi du bleze volumul. Amesteci apoi cu restul ingredientelor şi frămânţi un aluat de placinta omogen, elastic, pe care îl laşi la dospit circa 30 de minute.

Între timp, tai varza fideluţă, o freci cu puţină sare şi o storci bine de zeamă, apoi o căleşti în uleiul bine încins împreună cu ceapa tocată mărunt şi morcovii daţi pe răzătoarea mare. Adaugi din când în când câte puţin vin. Când legumele sunt bine pătrunse şi zeama a scăzut complet, adaugi pasta de roşii, mărarul, sare şi piper, după gust, mai căleşti două minute şi le dai deoparte de pe foc.

Întinzi două foi din aluatul de placinta, tapetezi o tavă mai mică unsă cu puţin ulei cu una din tre ele, torni umplutura de varză şi morcov, acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat, ungi deasupra cu ou bătut şi laşi placinta ucraineana la copt circa 50 de minute.

Placinta cu varza si sunca

Placinta cu varza si sunca

Salata ucraineana de sfecla

Salata ucraineana de sfecla

Placinta cu legume

Placinta cu legume