Ingrediente: 2 ardei graşi galbeni, 2 ardei graşi verzi, 2 ardei graşi roşii, 2 cepe, 400 g soia granule, 3 linguri orez, 1 lingură pastă de tomate, 2 linguri de ulei, sare, piper
Pentru sos: 1 ceapă, 1 morcov mare, 2 linguri pastă de tomate, 100 g roşii în conservă, 2 linguri de ulei, sare, piper, pătrunjel verde la decor

Mod de preparare:
Timp de preparare: 1h 10 min
Dificultate: mică

Tai capacele la ardei, îi cureţi de cotoare şi îi speli. Într-un vas pui granulele de soia la fiert în apă cu sare 30 de minute, după care le scurgi. Într-o cratiţă pui ceapa la călit, adaugi soia şi orezul spălat bine.

Acoperi cu apă şi laşi să fiarbă la foc mic până orezul este aproape fiert şi scade zeama. Adaugi pasta de tomate, condimentezi cu sare şi piper şi mai laşi 10 minute pe foc. Umpli ardeii cu amestecul de soia, le pui capacele, îi aşezi într-o tavă şi introduci la cuptor pentru 10 minute.

Pentru sos, dai ceapa pe răzătoarea mare şi o căleşti puţin în ulei. Adaugi morcovul tăiat bastonaşe, pui apă şi fierbi până se înmoaie morcovul. Pui roşiile, pasta de tomate, condimentezi cu sare şi piper şi mai fierbi 10 minute. Mai adaugi apă dacă este nevoie. Serveşti ardeii împreună cu sos şi pătrunjel verde.

Loading...