Ai pregătit deseori ardei umpluţi cu carne sau legume, dar facem pariu că nu ţi-a trecut prin minte că i-ai putea umple cu trei feluri de brânză.

Ingrediente

4 ardei capia roşii
200 g orez
100 g brânză feta
100 g brânză dulce
100 g brânză telemea
1 legătură ceapă verde
1 legătură pătrunjel
2 ouă
2 linguri ulei de măsline
1 salată verde pentru decor
sare
piper

Mod de preparare

Se fierbe orezul în 800 ml apă, după care se lasă la răcit. Se dă brânza telemea pe răzătoare, feta se fărâmiţează şi se amestecă cu brânza de vaci.

Ardeii capia se spală, se taie în două pe lung, dar li se păstrează codiţele, şi se pun la scurs.

Orezul răcit se amestecă cu brânzeturile, cu ceapa tocată mărunt, cu pătrunjelul, ouăle, piper şi sare (dacă mai este nevoie). Se umplu ardeii, se aşază în tavă, se stropesc cu ulei de măsline şi se bagă la cuptor pentru 15-20 de minute.

Se servesc ca aperitiv, pe foi de salată (spălată şi uscată) şi decoraţi cu ceapă verde şi frunze de pătrunjel.

Loading...
Evaluează articolul