Ardei umpluţi cu ciuperci

Toma Raluca, Bucuresti   Copy jpeg

Dacă vrei o reţetă de ardei umpluţi de post, prepară reţeta Ralucăi Toma din Bucureşti. Sunt delicioşi!

De ce ai nevoie pentru ardei umpluţi

150 g orez 400 g ciuperci feliate

3 morcovi

2 cepe

2 ardei capia

1 dovlecel

1 lingură de mălai

1 dovlecel

3 linguri ulei

6 linguri pastă de tomate sau roşii cubuleţe

3 linguri apă

1 lingură sare

piper

7-8 ardei pentru umplut

Cum se prepară ardei umpluţi

Speli morcovul şi îl răzuieşti, cureţi şi toci ceapa, apoi tai mărunt ardeiul şi dovlecelul. Pui uleiul într-o tigaie, îl încălzeşti şi căleşti ceapa două minute. Adaugi ardeiul, dovlecelul, morcovul, ciupercile feliate şi le laşi la călit cinci minute, amestecând continuu. Pui orezul şi mai laşi pe foc zece minute. Condimentezi cu sare şi piper, după care adaugi pasta de tomate sau roşiile. Omogenizezi şi mai ţii cinci minute, apoi dai deoparte şi, când s-a răcit compoziţia, presari mălaiul şi amesteci. Opăreşti ardeii curăţaţi de sâmburi într-un vas cu apă fierbinte, două-trei minute fiecare. Îi umpli cu amestecul din legume şi îi aşezi în oala cu apă plină trei sferturi. Pui capacul ardeilor şi îi dai la cuptor, la foc mediu, 30-40 de minute.