Dacă-ţi place clasica salată de vinete, cu siguranţă vei găsi pe gustul tău şi combinaţia de vinete şi  legume. Uite cum se prepară ardei umpluţi cu salată de vinete şi ţelină!

De ce ai nevoie pentru ardei umpluţi cu salată de vinete şi ţelină

1 vânătă

1 ţelină

1 ceapă

3 linguri ulei

2 linguriţe oregano

3 căţei de usturoi

sare

piper

200 g mozzarella

200 g roşii descojite

6 ardei graşi

Cum se prepară ardei umpluţi cu salată de vinete şi ţelină

Descojeşti vânăta şi o tai cubuleţe. Îndepărtezi coaja la ţelină şi o toci, împreună cu ceapa. Amesteci cubuleţele de legume cu oregano şi ulei şi le pui într-o tavă cu hârtie de copt. Presari sare şi piper după gust şi dai tava la cuptor 15-20 de minute, întorci legumele şi mai ţii la cuptor încă pe atât. Laşi legumele la răcorit.

Tai capace la ardei şi arunci seminţele. Pasezi legume, împreună cu mozarella şi roşiile descojite. Umpli ardeii cu salata de vinete şi ţelină, aşezi capacele şi îi pui în tavă, împreună cu puţină apă. Acoperi tava cu hârtie de copt şi dai ardeii la cuptor 40 de minute. Dacă vrei ca ardeii să fie uşor rumeniţi, îndepărtează folia cu 5 minute înainte să stingi focul.

Sursa foto http://www.nutritionicity.com

Loading...
Evaluează articolul