Această reţetă este una de regim, întrucât are un conţinut redus de sare, lucru care te va ajuta să îţi menţii inima sănătoasă. O dată ce vei începe să reduci sarea din alimentaţia ta şi din mâncărurile pe care le găteşti, vei descoperi treptat că acest ingredient nu o să îţi lipsească.

Ingrediente

5 ardei graşi de diverse culori
ulei
1 ceapă potrivită, tocată
3 căţei de usturoi, mărunţiţi
570 g carne tocată de curcan
1 linguriţă piper negru măcinat
1 linguriţă chili pudră
2 linguriţe chimion măcinat
1 linguriţă coriandru măcinat
1 borcan sos salsa preferat (cu un conţinut redus de sare)
2 căni baby spanac, spălat şi tocat
1 cană quinoa fiartă
1 cană orez brun fiert
50 g brânză cheddar rasă

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 190 de grade Celsius. Tai ardeii graşi în jumătăţi, pe lungime, le scoţi seminţele şi cotoarele.
Ungi o tavă de copt cu ulei şi aranjezi ardeii tăiaţi în ea.

Ungi o tigaie antiaderentă cu ulei, sotezi ceapa şi usturoiul la foc mediu, până când încep să se rumenească. Dacă încep să se lipească, adaugi un strop de apă sau supă, ca să amesteci în tigaie.

Adaugi carnea de curcan tocată, o ţii până se rumeneşte uşor şi o desfaci, pe măsură ce se face. Condimentezi cu piper, chili şi coriandru. Apoi adaugi sosul salsa, quinoa şi orezul brun şi le ţii în tigaie, până se pătrund. Iei de pe foc şi încorporezi spanacul tocat.

Pui umplutura de carne de curcan în ardeii tăiaţi, astfel încât să dea şi puţin pe afară. Presari brânza cheddar rasă şi dai tava la cuptor 40 de minute sau o ţii până când ardeii sunt moi. Îi serveşti imediat.

Sursa + foto: blog.webicurean.com

Loading...
Evaluează articolul