,,Aripioare” crocante

1366893048 6088aripioare 20picante jpeg

Ingrediente: 250 g creveţi decorticaţi, 2 ouă, făină, mărar verde, ulei pentru prăjit, sare

Pentru garnitură: 100 g orez cu bobul lung, 2 linguri unt, 1 ceaşcă pulpă de roşii, sare, piper pătrunjel verde

Dificultate: medie Timp de preparare: 50 min Număr porţii: 2

Mod de preparare

Baţi ouăle cu puţină sare şi piper, adaugi aproximativ două linguri de făină, diluezi cu puţină apă până capătă consistenţa unei smântâni. Adaugi câteva fire de mărar verde tocat fin şi amesteci. Pudrezi creveţii cu puţină sare, îi tăvăleşti prin făină, apoi prin aluatul preparat, din nou prin făină şi îi prăjeşti în ulei bine încins, până ce se rumenesc pe toate părţile.

Îi scoţi pe un prosop absorbant şi îi păstrezi calzi până vor fi serviţi. Separat, opăreşti orezul în apă puţin sărată, scurgi apa, clăteşti orezul şi îl căleşti cu unt şi 2-3 linguri de apă, amestecând permanent. După 3-4 minute, adaugi pulpa de roşii tăiată cubuleţe, sare şi piper, după gust, şi continui călirea încă 5-6 minute. Serveşti creveţii calzi, garnisiţi cu orez şi cu pătrunjel verde.