Baghetă cu pastramă, busuioc şi tarhon

bagheta pastrama busuioc jpeg

Nu e o reţetă sofisticată sau complicată, dar cu siguranţă este potrivită pentru picnic într-o zi călduroasă.

Ingrediente

2 baghete subţiri 300 g pastramă 300 g brânză telemea de oi (sau caşcaval) 60 g unt ierburi aromate, după gust (cimbru, busuioc, mărar, tarhon) 2-3 fire de usturoi verde sare piper

Cum se prepară

Se taie baghetele în felii groase de 2 cm, fără a le desprinde de tot de coaja de dedesubt. Între feliile de pâine se aşază alternativ felii de mezeluri, brânză (caşcaval), frunze sau

crenguţe de ierburi aromate şi usturoi verde. Se presară sare şi piper, după gust, se adaugă bucăţele de unt. Baghetele se înfăşoară în folie de aluminiu, se aşază într-o tavă şi

se introduc la cuptor pentru 10-15 minute.

Se iau la picnic baghetele înfăşurate şi se desfac în momentul mesei.