E o reţetă delicioasă şi perfectă pentru cei care vor o imunitate de fier în această iarnă. Dar trebuie să staţi departe de aragaz când adaugi romul în cratiţă, pentru flăcările sunt rapizi şi mari.

Ingrediente

4 banane copate curăţate de coajă
2 linguri de unt
1/4 cană zahăr brun
1/2 cană rom negru
frişcă pentru topping

Mod de preparare

Cureţi bananele şi le tai cu grijă pe jumătate, pe lung.

Într-o tigaie medie, topeşti 1 lingură de unt la flacără medie. Adaugi 2 linguri de zahăr brun şi amesteci până se dizolvă.

Adaugi 2 banane, cu suprafaţa tăiată aşezată în tigaie şi laşi câte 2 minute pe fiecare parte, întorcând cu grijă. Iei tigaia de pe foc, şi torni cu grijă romul şi repui tigaia pe foc. Agiţi tigaia, ca să permiţi romului să ia foc. Lasă alcoolul să ardă şi agită iar tigaia pentru a acoperi bananele. laşi la foc 1 minut.

Pui bananele pe farfurii, pui jumătate din sos şi repeţi operaţiunea cu bananele care au rămas. Garniseşti fiecare banană cu puţină frişcă.

sursa: http://www.marthastewart.com/

Loading...