Banane rumenite cu cremă de iaurt cu ciocolată (pentru o bună digestie)

banane rumenite iaurt ciocolata jpeg

„Banane rumenite cu iaurt“ sună a combinaţie simplă de mic dejun, dar dacă „îmbraci“ bananele în puţin unt, rom şi zahăr le transformi într-un gusdtos desert, perfect pentru digestie.

Ingrediente

1 1/2 cană iaurt slab cu vanilie 4 banane, tăiate pe jumătate în lungime 3 linguri zahăr brun 1/2 linguriţă scorţişoară 1 lingură rom negru sau zeamă de lămâie 1 lingură unt rece, tăiat în bucăţele 1/2 cană frişcă 2 linguri cacao 1 lingură zahăr pudră

Mod de preparare

Scurgi bine iaurtul. Cu 20 de minute înainte de servire, pui grătarul pe raftul 3 al cuptorului încins. Ungi o foaie de copt cu puţin unt sau ulei.

Pui bananele pe hârtia de copt. Presari zahăr brun pe deasupra, şi scorţişoară şi rom (sau zeamă de lămâie). Pui şi puţin unt. Laşi la foc iute în cuptor timp de 5 minute sau mai mult, cam până „bolboroseşte“ zahărul.

Între timp, baţi frişca, cacaua şi zahărul pudră într-un vas mare cu un mixer. Încorporezi iaurtul cu grijă cu o spatulă. Pui peste fiecare bucată de banană din zeama lăsată în tavă şi serveşti împreună cu crema de iaurt.

Per porţie: 359 calorii; 16 g grăsimi (10 g saturate, 4 g monosaturate); 53 mg colesterol; 51 g carbohidraţi; 7 g proteine; 4 g fibre; 76 mg sodiu; 712 mg potasiu.

Bonus: Potasium (21% din necesarul zilnic), Calciu & Vitamina C (20% din necesarul zilnic), Vitamina A (15% din necesarul zilnic).