Ingrediente: 4 vinete lunguieţe, 500 g piept de pui, 8-10 roşii cherry, 1 ceapă albă mare, 3 căţei de usturoi, 4 linguri ulei de măsline, 300 ml supă strecurată de legume sau de pui, ½ linguriţă boia dulce de ardei, oregano uscat, pătrunjel verde, frunze de salvie, sare, piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:
Numar portii: 4
Timp de preparare: 1h 30 min
Dificultate: mică

Tai carnea cubuleţe mici. O amesteci cu oregano, pătrunjel, boia, sare şi piper proaspăt măcinat, toate după gust, o acoperi cu folie alimentară şi o laşi la frigider circa o oră. Speli vinetele, le ştergi cu un prosop absorbant şi le crestezi pe lungime. Scoţi cu atenţie miezul din interior, având grijă să rămână coaja întreagă. Presari un praf de sare în interior.

Separat, tai mărunt jumătate de ceapă, adaugi căţeii de usturoi zdrobiţi şi le căleşti cu două linguri de ulei până se înmoaie. Adaugi carnea şi jumătate din miezul vinetelor tăiat cubuleţe şi amesteci până scade zeama. Adaugi 100 ml supă şi laşi să fiarbă, la foc mic, circa 10 minute.

Cureţi roşiile de pieliţe, le tai cuburi împreună cu miezul de vinete rămas, câteva frunze de salvie tocate mărunt şi uleiul rămas. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Împarţi amestecul de carne în cele patru vinete scobite, iar deasupra pui roşiile condimentate. Le aşezi pe o tavă unsă cu ulei şi le coci în cuptorul preîncălzit circa 35 de minute.

Loading...