Profită de bogăţia toamnei şi încearcă reţete noi. Una dintre ele, un pic mai migăloasă ce-i drept, dar rezultatul este delicios.

Ingrediente

8 cartofi potriviţi
2 morcovi
2 ardei graşi (roşu şi galben)
1 legătură ceapă verde
200 g ceafă de porc afumată
2 linguri ulei
250 ml smântână
2 căţei usturoi
1 ou
100 g telemea tare
piper
sare

Mod de preparare

Speli bine cartofii, îi fierbi cu coajă în apă cu sare până se înmoaie puţin. Îi laşi să se răcească, tai un căpăcel pe lung şi-i scobeşti în interior.

Speli morcovii, ardeii şi ceapa. Tai legumele julien şi ceapa rondele, le căleşti în uleiul încins, adaugi miezul de cartofi, ceafa de porc tăiată fâşii sau cubuleţe şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Amesteci smântâna cu usturoiul pisat şi oul şi torni peste legume. Amesteci şi umpli cartofii cu compoziţia obţinută. Presari brânza rasă deasupra şi coci în cuptorul încins circa 15-20 de minute.

sursa foto: Image Food

Loading...