Micuţilor le plac în mod deosebit prăjiturile crocante, pe care le pot ronţăi la orice oră. Batoanele cu cereale sunt prăjitura perfectă pentru copii activi.

Ingrediente pentru 10 batoane cu cereale

400 g amestec de fulgi de porumb, musli, fructe uscate
100 ml frişcă lichidă
100 g zahăr
3 linguri miere
125 g unt
1 praf de scorţişoară

Modul de preparare a reţetei de batoane cu cereale

Caramelizezi zahărul, adaugi untul tăiat bucăţele şi laşi să fiarbă, la foc mic, până se topeşte caramelul, apoi dai vasul deoparte de pe foc. Adaugi frişca lichidă, mierea, scorţişoara şi amesteci bine.

Torni amestecul de fulgi de porumb, musli, fructe uscate peste caramel şi amesteci ca să fie bine cuprinse de caramel. Tapetezi o tavă medie cu hârtie de copt, torni compoziţia preparată, o nivelezi cu o spatulă, apăsând bine, şi introduci tava în cuptorul încins pentru circa 20 de minute.

Scoţi tava, porţionezi prăjitura sub formă de bastonaşe. Laşi prăjitura să se răcească în tavă. Prăjiturile sunt crocante, aromate şi foarte potrivite pentru micul dejun alături de un pahar cu lapte.

sursa foto: StockFood

Loading...
Evaluează articolul