Lasă deoparte dulciurile din comerţ de această dată! Îţi propunem o variantă sănătoasă a acestora şi anume, batoanele cu mix de seminţe care se pregătesc la cuptor imediat.

Ingrediente 

  • 25 g făină de migdale
  • 120 g fulgi de ovăz
  • 50 g seminţe de floarea-soarelui
  • 50 g seminţe de dovleac
  • 35 g seminţe de susan
  • 35 g seminţe de in 
  • 80 g unt topit
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 praf de sare
  • 1 esenţă vanilie
  • 10ml sirop de arţar
  • 1 ou 

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 180 ̊C.

Într-un bol, amesteci ingredientele uscate: făina de migdale, fulgii de ovăz, seminţele de floarea-soarelui, cele de in, de dovleac şi de susan, scorţişoara şi praful de sare. Torni untul topit, siropul de arţar şi esenţa de vanilie, apoi adaugi oul bătut şi amesteci. 

Întinzi compoziţia pe o tavă în care ai pus hârtie de copt şi presezi uşor cu palmele. Laşi la cuptor 15-20 de minute, până capătă o culoare aurie. La sfârşitporţionezi compoziţia în batoane cu ajutorul unui cuţit sau al unei role de tăiat pizza. 

Poftă bună!

FOTO: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Supă rece cu chefir şi seminţe de in

 

Loading...