Musli nu sunt buni numai cu lapte la micul dejun. la fel de bine poţi prepara nişte batoane, ca desert pentru care nu ai nevoie de cuptor şi nici de mult timp.

Ce ai nevoie

300 g musli
4-5 linguri miere
150 g zahăr
200 g unt
1 pară
1 esenţă de vanilie

Cum se prepară

Se curăţă para de coajă, se scot seminţele şi se dă pe răzătoarea mare. Se topeşte untul amestecat cu zahărul pe baie de aburi, amestecând continuu. Se ia de pe foc şi se freacă bine cu mierea şi esenţa până se obţine o pastă omogenă. Se adaugă para şi musli şi se amestecă uşor, să se omogenizeze. Se lasă câteva minute să se pătrundă.

Se toarnă compoziţia într-o tavă medie tapetată cu folie alimentară sau doar unsă cu apă, se presează bine cu o lingură ca să se lipească ingredientele unele de altele şi se dă
la rece până se întăreşte bine. Se taie batoane şi se păstrează la loc uscat.

sursa foto: Shutterstock

Loading...