În epoca modernă, această specialitate coreeană a fost şi este reinterpretată de mulţi bucătari. Încearcă şi tu acum, originalul, gata în mai puţin de 45 minute.

 

 

Ingrediente

 

200 g germeni fasole

 

200 g orez

 

200 g carne de vită tocată

 

100 g ciuperci shiitake sau champignon

 

80 g varză kimchi

 

2 dovlecei, tăiaţi beţişoare

 

2 morcovi, tăiaţi beţişoare

 

100 g baby spanac

 

3 ouă

 

3 linguri seminţe susan

 

50 ml ulei

 

sos soia, după gust

 

sos sriracha, după gust

 

 

 

Speli şi fierbi orezul. Într-o tigaie curată pui ciupercile cu o lingură ulei şi o lingură de sos de soia. Dacă foloseşti ciuperci shiitake, le hidratezi în prealabil. Repeţi procedeul pentru fiecare legumă în parte, maximum 3 minute, după care laşi deoparte.  

 

Toci carnea de vită şi o aşezi în tigaia curată cu sosul sriracha, o lingură ulei şi o lingură de sos de soia.  Căleşti la foc mare, maximum 4 -5 minute. 

 

Tot într-o tigaie curată prăjeşti un ou ochi. Scoţi oul din tigaie atunci când gălbenuşul este moale. 

 

Aşezi pe rând, în castroane, orezul, spanacul, dovlecelul, ciupercile, germenii de fasole, varza kimchi şi carnea. Pui oul ochi peste ingrediente, în fiecare castron, şi presari seminţe de susan. 

 

Încearcă şi alte specialităţi asiatice pentru ocazii speciale sau pentru a ieşi din rutină. Dă click pe imagini pentru a vizualiza reţetele. 

 

 

Reţeta #1: Napi în stil asiatic

 

 

 

Reţeta #2: Conopidă pane cu sos soia şi susan

 

Vinete în stil asiatic

 

Reţeta #3: Vinete în stil asiatic

Loading...