Rădăcina de nap conţine peste 80% apă şi este bogată în calciu, fosfor şi magneziu. Totodată, napii au de două ori mai multă vitamina C decât portocalele, ceea ce îi face adevăraţi inamici ai bacteriilor. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care trebuie să încerci această reţetă delicioasă cu napi, preparată în stil asiatic.

Ingrediente

  • 4 napi mici
  • 100 g germeni de fasole
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 morcov
  • 2 ouă
  • 4 linguri sos de soia
  • 1 cm ghimbir proaspăt
  • 2 căţei usturoi
  • 1 praf de chilli
  • 2 linguri ulei
  • piper, după gust

Mod de preparare

1 Cureţi napii şi îi tai cuburi. Cureţi morcovul, îl tai julien, iar ceapa verde o toci bucăţi mai lungi. Cureţi ghimbirul şi usturoiul de coajă, le mărunţeşti şi le pui la călit în ulei, într-o tigaie adâncă (wok). După 2 minute, adaugi napii şi morcovul şi le căleşti până se înmoaie puţin.
2 Torni sosul de soia, adaugi ceapa verde, praful de chilli şi mai laşi un minut, apoi tragi legumele spre marginea tigăii, lăsând un loc liber în centru.
3 Baţi ouăle cu puţin piper şi le torni în centrul tigăii. Pe măsură ce ouăle se încheagă, tragi spre centrul tigăii restul legumelor şi le amesteci cu omleta. La final, adaugi germenii de fasole şi mai laşi un minut să se întrepătrundă aromele. 

Poftă bună!
 

Loading...