Acest biscuiţi cu ciocolată albă sunt momentul dulce pe care-l aştepţi zilnic. Reţeta o avem de la doamna Florentina Hij din Volovăţ, Suceava.

Ai nevoie de

2 gălbenuşuri

80 g zahăr

4 linguri zahăr

125 g unt

100 g ciocolată albă

2 linguri cacao

40 g amidon

1/2 linguriţă praf de copt

150 g făină

 Cum se prepară

Amesteci făina cu amidonul, praful de copt, cacaua, gălbenuşurile, 80 g zahăr şi cu untul moale, tăiat bucăţele. Frămânţi până când obţii un aluat omogen, îl înveleşti în folie şi îl dai la frigider 30 de minute. Scoţi aluatul, îl împarţi în 20 de biluţe şi, pe fiecare, o tăvăleşti prin restul de zahăr. Faci în mijlocul lor câte o gropiţă şi aşezi biscuiţii, cu distanţă între ei, într-o tavă tapetată. Îi dai la cuptorul încins 15 minute şi îi laşi la răcit.

Separat, topeşti, pe baie de aburi, ciocolata albă, apoi o pui în gropiţele pe care le-ai făcut în biscuiţi.

Loading...
Evaluează articolul