Mulţumim Adelinei Oprică din Bucureşti pentru că ne-a trimis la redacţie această delicioasă reţetă.

Ingrediente

500 g faina;
200 g unt la temperature camerei;
200 g zahar;
150 g ciocolata neagra;
2 oua mari;
½ plic praf de copt;
Sare (un varf de cutit);
Esenta de vanile (optional).

Preparare

Mixam untul la temperature camerei cu zaharul, esenta de vanilie, sarea si ouale , pana obtinem o crema fina. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam treptat in crema de unt. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta elastica (asemanatoare plastilinei). Taiem ciocolata bucatele cu un cutit ( nu foarte mici) si le incorporam in aluat cu ajutorul unei linguri.
Preincalzim cuptorul la 175°C. Cat timp se incalzeste cuptorul, tinem aluatul la frigider. Intindem aluatul pe masa de lucru si decupam biscuitii cu ajutorul formelor speciale, dar se pot folosi si diferite ustensile de prin bucatarie. Asezam biscuitii in tava de cuptor si ii coacem 20-25 min sau pana cand incep sa se rumeneasca usor. Se servesc dupa ce s-au racit complet, alaturi de un pahar cu lapte sau o cafea.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Loading...