Te sfătuim, pentru acest preparat special să foloseşti numai drojdie proaspătă la pregătirea bliniilor.

Ingrediente (4-5 porţii)

125 g făină
10 g drojdie
1 ou
1 linguriţă de sare
½ pahar de lapte călduţ
1 lingură cu zahăr
ulei
100 g icre Manciuria
1 ceapă
chives

Pentru crema de brânză
100 g unt
100 g brânză
100 ml smântână

Mod de preparare

Freci bine drojdia cu zahărul. Separat, pui făina într-un castron, iar în mijlocul ei adaugi gălbenuşul. Torni laptele călduţ şi drojdia lichefiată, sarea şi amesteci până când obţii o pastă omogenă. Baţi albuşul spumă, apoi îl încorporezi delicat în aluat.

Încingi puţin ulei, pui pasta sub formă rotundă şi prăjeşti, ca pe clătite, pe o parte şi pe cealaltă. Pentru crema de brânză, amesteci toate ingredientele cu ajutorul unui blender.

Decorezi fiecare blinie în parte cu firişoare tocate de ceapă chivas, pastă de brânză şi icre.

Loading...