Nu te sfii şi găteşte aceast borş cu carne şi sfeclă roşie foarte gustoasă dar şi foarte sănătoasă!

Ingrediente

600 g carne (în funcţie de preferinţă)
1 sfeclă roşie
1 morcov
1 rădăcină pătrunjel
1 ceapă mare
1 felie varză dulce
2 cartofi
1 ardei gras
1 lingură pastă de roşii
500 ml borş
pătrunjel verde
mărar verde
leuştean verde
sare
piper
smântână pentru servit (opţional)

Mod de preparare

Se porţionează carnea, se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se spumuieşte cu grijă până se limpezeşte supa de pui. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă ceapa, rădăcina de pătrunjel, morcovul, sfecla roşie, cartofii, ardeiul gras, varza dulce, tăiate după preferinţă. Se lasă să fiarbă totul circa 25-30 de minute până când legumele şi carnea sunt bine pătrunse.

Se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă pasta de roşii, borşul clocotit şi spumuit separat, ierburi aromate, după gust, şi se lasă acest borş cu carne şi sfeclă roşie să mai dea 2-3 clocote. Se acoperă cu un capac pentru a se aromatiza, apoi se serveşte aceast borş cu sfeclă ca atare sau cu smântână adăugată direct în farfurie.

Ciorba de burta cu afumatura

Ciorba cu carne de porc si orez

Ciorba radauteana de curcan

sursa foto: Shutterstock

Loading...
Evaluează articolul