Borş cu sfeclă

15544951   red borscht with dill and sour cream  soup jpeg

Foloseşte cu încredere în preparatele tale, sfecla roşie şi îi va pune în evidenţă gustul ei inedit!

De ce ingrediente ai nevoie pentru borş cu sfeclă 600 g sfeclă roşie 150 g ţelină 250 g dovlecei 1 morcov 1 ceapă 1 cartof 300 ml borş sare 2 foi de dafin boabe de piper 3 căţei usturoi mărar, pentru decor 150 g de smântână

Cureţi şi speli sfecla roşie, morcovul, ţelina, cartoful şi dovleceii, apoi le tai bucăţi. Toci pătrunjelul.

Pui legumele tăiate şi ceapa întreagă la foc, în 2 litri de apă. După ce s-au fiert, adaugi foile de dafin, sare şi piper,după gust, apoi scoţi ceapa şi pui usturoiul dat prin presă.

Separat, pui la fiert borşul, până dă în clocot, apoi îl adaugi în ciorbă şi mai laşi pe foc 3 minute.

Dregi borşul cu smântână şi serveşti decorat cu mărar.