Borş de crap

shutterstock 361818002 jpg jpeg

Borşul de peşte este una dintre cele mai iubite mâncăruri tradiţionale româneşti. Iată cum prepari o variantă delicioasă cu crap.

Ingrediente

  • 1 crap întreg (cu tot cu cap, 1,5 kg)
  • 1 ceapă
  • 1 cap crap
  • 1 ţelină mică
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 1 păstârnac
  • 1-2 roşii
  • 1 lingură ulei
  • 750 ml borş
  • 1 legătură leuştean
  • sare

Mod de preparare 

Cureţi, speli şi toci ceapa, ardeiul gras, morcovii, ţelina şi păstârnacul. Le pui la fiert într-o cratiţă cu apă rece, cu un praf de sare şi cu o lingură de ulei, împreună cu capul de crap. Între timp, cureţi peştele, îl speli, îl tai bucăţi şi îl adaugi alături de celelalte ingrediente. Asezonezi cu sare, după gust şi mai laşi să dea câteva clocote, iar în ultimele 10 minute torni borşul fiert separat şi roşiile date prin răzătoare. Decorezi cu leuştean proaspăt, tocat.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Macrou la cuptor

Macrou la cuptor

shutterstock 1721143585 jpg jpeg