Combinaţia de sfeclă cu peşte într-un borş cald gustos este ideakă pentru cină într-o seară rece de iarnă.

Ingrediente (6 porţii)

6 medalioane de peşte
1 sfeclă roşie
1 morcov
1 rădăcină pătrunjel
1 ceapă mare
câteva frunze varză
2 cartofi
1 ardei gras
1 lingură pastă de roşii
500 ml borş
1 legătură ceapă verde
sare
piper
smântână pentru servit, opţional

Mod de preparare

Pui la fiert doi litri de apă şi când începe să clocotească adaugi ceapa, rădăcina de pătrunjel, morcovul, sfecla roşie, cartofii, ardeiul gras, varza, tăiate după preferinţă. Laşi să fiarbă până când legumele sunt pătrunse şi adaugi peştele.

Potriveşti gustul de sare şi piper, laşi să fiarbă cinci minute, adaugi pasta de roşii, borşul clocotit şi spumuit separat şi mai laşi 10 minute. Acoperi cu un capac pentru a se aromatiza, apoi serveşti cu smântână şi frunze de ceapă verde tocate, adăugate direct în farfurie.

Loading...
Evaluează articolul