Borş de peşte

3 profimedia 0014130793 jpg jpeg

Din punct de vedere nutriţional, carnea de peşte este extrem de sănătoasă, fiind bogată în proteine şi grăsimi monosaturate. Este ideal să consumăm peşte de două-trei ori pe săptămână, spun specialiştii. Tu cât de des mănânci?

  • 1 kg peşte
  • 1 cap crap
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 ţelină
  • 1-2 ardei iuţi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 1 păstârnac
  • 500 g roşii
  • 50 ml ulei
  • 750 ml borş
  • 1 legătură leuştean
  • 3 l apă
  • sare

Cureţi şi speli ceapa, ardeiul, morcovii, ţelina şi albitura. Le toci şi le pui la fiert în apă rece cu sare şi ulei, împreună cu capul de crap. l Cureţi peştele, îl speli şi îl tai bucăţi. Speli roşiile şi le elimini pieliţele după ce le opăreşti în apă clocotită. Le dai prin răzătoarea mare sau le tai bucăţi, apoi le torni în zeama în care fierb celelalte ingrediente. Scoţi capul de crap, adaugi bucăţile de peşte şi le laşi 15 minute, apoi torni borşul fiert separat.

Serveşti cu felii de ceapă verde şi de ardei iute şi cu leuştean tăiat.

Reţetă tradiţională de ciorbă de peşte

FOTO: Profimedia