La ciorba de peşte tradiţională nu se folosesc decât cateva legume: cartofi, ceapă, ardei (gras si iute) si roşii, legume pe care le are pescarul la îndemână în sezonul cald, toamna şi iarna folosind doar ceapa şi cartofi.

Ingrediente: 


1 l borş
0.5 kg crap
50 g orez
2 ouă
1 ceapă
2 morcovi
1 ţelină rădăcină
2 roşii
mărar verde
sare
piper

Mod de preparare: 

Curăţă peştele de solzi şi de intestine. Taie felii de 5 cm grosime.  Spală orezul, curăţă şi spală ceapa. Toacă-le mărunt. Curăţă şi spală morcovii şi taie-i rondelele, apoi decojeşte roşiile. Pune borşul la fiert. Separat, fierbe şi 1 litru de apă. Când clocoteşte, adaugă orezul şi toate legumele în afară de roşii. 

După 15 minute adaugă peştele şi roşia şi lasă să fiarbă pe foc mic. După 10 minute, mută legumele, orezul şi peştele în oala cu borş. Mai fierbe 20 minute şi se asezonează totul cu sare, piper, zeamă de lămâie şi toarnă ouăle bătute.


În boluri aşază o bucată de peşte, legume şi 2 polonice de supă. Presară mărar verde. 

Loading...