Dacă te-ai săturat de atâta carne cu ocazia sărbătorilor, înviorează-ţi meniul cu un borş de sfeclă.

De ce ai nevoie ca să găteşti borş de sfeclă fără carne

500 g sfeclă (curăţate, tăiate)

250 mg zarzavaturi pentru supă precum morcov, păstârnac, rădăcină de ţelină, praz curăţat şi tăiate bucăţele

2 linguri unt

sare şi piper negru după gust

1 lingură zahăr (sau după gust)

pătrunjel (tocat mărunt)

500 ml borş

Cum găteşti borş de sfeclă fără carne:

Pune într-o oală sfecla tăiată cubuleţe, zarzavaturile, 6 căni de apă rece şi o lingură de unt până fierb, redu apoi focul şi lasă până când se  înmoaie zarzavaturile. Apoi presează zarzavaturile şi stoarce toată zeama din ele. Pune înapoi în oală zeama strecurată, sare, piper şi zahăr după gust, adaugă borşul şi mai fierbe puţin la foc mic. Înainte să serveşti, adaugă cealaltă lingură de unt şi pătrunjel tocat.

Sursa: https://www.thespruce.com

Loading...
Evaluează articolul