Borş moldovenesc de găină

bors moldovenesc   foto claudiu onofrei jpeg

Bucătăria Moldovei este un adevărat univers gastronomic, fiind recunoscut faptul că este una dintre cele mai gustoase. Daniel-Bertoni Albert a cules mai multe reţete din această zonă şi vă recomandă să le preparaţi pentru cei dragi.

Ingrediente: 

carnea de la 1 găină de curte

4 l apă

1 l borş 1 ceapă

1 morcov

1 rădăcină de ţelină

1 rădăcină de pătrunjel

1 rădăcină de păstârnac

1 ardei capia

1 ardei gras galben

3 roşii

Mod de preparare:

Tai carnea, o speli şi o pui la fiert în apă cu puţină sare. Spumezi de câte ori este nevoie şi, când intră furculiţa cu uşurinţă în ea, adaugi legumele, curăţate şi tocate cuburi. Mai completezi cu apă, dacă este cazul.

Între timp, pregăteşti tăiţeii. Amesteci oul cu sarea, cu făină cât cuprinde şi frămânţi un aluat ferm şi uşor elastic. Îl întinzi, îl tai fâşiuţe şi le laşi la uscat cam 30 de minute.

După ce s-au fiert legumele, adaugi tăiţeii, roşiile tăiate mărunt şi torni borşul fiert, în prealabil. Mai ţii pe foc 10 minute, potriveşti gustul de sare şi opreşti focul. Presari verdeaţa tăiată fin şi serveşti.

FOTO: Claudiu Onofrei