Aşa că nu poţi refuza un astfel de desert? Oricine poate pofti oricând la brioşe cu banane.

Ingrediente

200 g făină
1 lingură praf de copt
3 banane zdrobite
150 g zahăr
100 g iaurt
1 ou
75 g unt

Pentru glazură
50 g ciocolată neagră
50 g zahăr pudră
ciocolată rasă, opţional

Mod de preparare

Pentru aluat, freci untul cu zahărul până când obţii o spumă. Amesteci iaurtul cu bananele, cu oul, apoi încorporezi făina, în care ai pus înainte praful de copt, şi untul frecat. Torni compoziţia în forme în care ai aşezat hârtie specială pentru brioşe şi le dai la cuptor aproximativ 25 de minute. Pentru glazură, topeşti ciocolata, pe baie de aburi, împreună
cu zahărul până când acesta se topeşte. După ce s-au răcit puţin brioşele, torni peste ele din glazura de ciocolată şi, dacă vrei, presari ciocolată rasă.

Loading...