Brioşe cu brânză şi fulgi de ovăz

1 briose cu branza si ovaz jpg jpeg

Brioşele, cea mai simplă modalitate de a obţine un dulce sănătos şi savuros, numai bun de servit la cafea sau alături de un ceai. E gata în 30 de minute şi nu necesită foarte multe ingrediente.

Ingrediente pentru Brioşe cu brânză şi fulgi de ovăz

  • 250 g făină
  • 150 g zahăr
  • 4 linguri miere
  • 125 g unt
  • 125 ml lapte
  • 100 g fulgi de ovăz
  • 150 g brânză dulce
  • 1 lămâie bio
  • 2 mere
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 ou
  • sare
  • 2 linguriţe praf de copt

Mod de preparare Brioşe cu brânză şi fulgi de ovăz

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 C când timp se prepare brioşele. Stoarce lămâia într-un bol, curăţă şi taie merele şi adaugă-le în sucul de lămâie. Amestecă bine şi lasă câteva minute.

Topeşte untul şi amestecă-l cu oul bătut bine, zahărul, brânza dulce şi lapte. Vei obţine un amestec omogen după ce mixezi bine ingredientele.

Completează cu praful de copt, bicarbonatul şi făina până când obţii aluatul. Adaugă un praf de sare şi fulgii de ovăz. Pune şi coajă de lămâie pentru gust, dar şi merele tăiate şi marinate în suc de lămâie.

Aluatul este gata. Foloseşte forme de brioşe de unică folosintă, umple-le şi bagă-le la cuptor 20 de minute.

Poftă bună!